Goudbaren Maten

Het zal u wel bekend zijn dat u goudbaren aan kan schaffen met verschillende hoeveelheden goud. Vanzelfsprekend hebben deze verschillende goudbaren ook verschillende maten en gewichten. Het feit dat er geen regels zijn omtrent de maten van goudbaren zorgt er voor dat er zelf veel meer verschillende maten zijn dan dat er verschillende gewichten zijn. Toch zijn er een aantal zaken waar u wel van uit kan gaan als u in goud wilt beleggen doormiddel van goudbaren.
Over het algemeen hebben goudbaren gewichten die vanaf 1 gram beginnen. Kleiner heeft niet veel zin omdat het bedrag dat men dan belegd ook heel klein is en omdat de afmetingen dan zo klein zijn dat u uw goud heel snel kwijt kunt raken. Als u iets meer wilt beleggen dan kunt u 2,5 gram goud kopen of zelf twee maal zoveel in goudbaren van 5 gram. Goudbaren van 10 gram of 20 gram behoren ook tot de mogelijkheden als uw budget dat toe laat. Bij deze gewichten zullen de goudbaren maten hebben die niet zo enorm veel van elkaar afwijken, de hoeveelheid goud is doordat goud zo zwaar is erg klein en de goudbaren lijken dan ook erg veel op elkaar.
Een Troy Ounce goud kopen kan natuurlijk altijd in de vorm van een mooie beleggingsmunt maar u kunt het ook in de vorm van goudbaren kopen. Andere goudbaren gewichten van 50 gram, 100 gram 250 gram of zelfs 500 gram behoren ook tot de mogelijkheden van de belegger die in goud wil beleggen. Det deze hogere gewichten goudbaren maten hebben die veel meer af kunnen wijken komt doordat het volume van deze goudbaren groter is. Er zullen ongetwijfeld mogelijkheden zijn om nog andere hoeveelheden aan te kopen. Dit komt omdat dit soort goudbaren niet gebonden zijn aan standaard maten en gewichten, ze worden dan ook vaak speciaal vervaardigd voor beleggingsdoeleinden.
Als u nog meer wilt beleggen dan kunt goudbaren van 1 kilo kopen, de maten van goudbaren van 1 kilo kunnen ook erg verschillen. Toch zijn er hier meer mogelijkheden om dezelfde maten tegen te komen, goudbaren van 1 kilo zijn namelijk geliefd bij beleggers. Ook goudbaren van 1 Troy Ounce doen het goed onder beleggers omdat de prijs van deze goudbaren één op één te vergelijken is met de internationaal gehanteerde goudprijs. In de goudvoorraad van centrale banken hebben goudbaren maten die redelijk met elkaar overeen komen, de gewichten kunnen echter enigszins fluctueren dus deze goudbaren zullen altijd gewogen moeten worden.
Omdat goudbaren maten hebben die niet vast staan, zult u altijd op het gewicht af moeten gaan. Als u de goudbaren weegt dan weet u exact hoeveel goud u voor u hebt. Hierbij moet u er dan wel van uit kunnen gaan dat er niet met de goudbaren geknoeid is, het komt helaas voor dat goudbaren uitgehold worden en dat er een ander materiaal ingestopt wordt. Omdat er zoveel soorten verschillende goudbaren te koop zijn kunt u niet van de afmetingen uit gaan en aan het gewicht zult u het niet snel merken. U kunt voorkomen dat u beduveld wordt door uw goudbaren te kopen bij een handelaar of een winkel die betrouwbaar is en die u ook een certificaat van echtheid bij uw aankoop overhandigd.
Als oplossing voor de verschillende goudbaren maten en gewichten is er de mogelijkheid om de zogenaamde ‘Kinebar’ aan te kopen. Deze goudbaren worden in Zwitserland gemaakt en zijn voorzien van een hologram en worden met een certificaat geleverd. Door het hologram is het veel moeilijker om de goudbaren uit te hollen omdat het hologram dan zal beschadigen. Veel belangrijker is het dat de maten van goudbaren daarmee vast staan, elk gewicht heeft haar eigen afmetingen en dit is dan net zo makkelijk te controleren als bijvoorbeeld met gouden beleggingsmunten. Toch loopt het om de één of andere reden nog niet storm met de ‘Kinebar’ en kunt u nog steeds heel veel verschillende goudbaren kopen. Pas als de hele beleggingswereld het er over eens is dat de strijd met het vervalsen aangegaan moet worden zal er enige eenheid op komst zijn. Tot die tijd blijven goudbaren maten hebben die verre van enige standaard liggen en zult u als belegger goed op moeten letten dat alles wat u aanschaft ook echt haar gewicht in goud waard is.