Goudkoers

De ontwikkeling van de goudkoers ligt aan de basis van elke beleggingswinst die u met goud kunt behalen. Zodra u een belegging in goud doet dan zal de prijs die u betaald heeft moeten stijgen voordat u winst maakt. Ook zal de prijsstijging voldoende moeten zijn om uw winst boven de inflatie uit te laten komen, pas dan heeft u echt winst gemaakt. Als de prijs van goud niet voldoende stijgt dan verdient u de inflatie niet terug en heeft eigenlijk verlies geleden, laten we het dan nog maar niet hebben over eventuele prijs dalingen. U zult dus moeten weten waar u het over hebt voordat u in goud wilt gaan beleggen.
Dat de goudkoers en goudbaren aan- en verkoop momenten dus nauw met elkaar verbonden zijn hoeft dus niet als een verrassing te komen. Voordat u uw eerste stappen zet in de wereld van de goudbeleggingen raden wij u aan om u goed op de hoogte te stellen van het historische verloop van de goudprijs. De koers van goud is door de jaren heen voortdurend op en neer gegaan, soms waren de schommelingen sterk en soms waren ze heel subtiel. U kunt hierbij voor uzelf een vergelijk maken met diverse gebeurtenissen in de wereld. Als er een gebeurtenis plaats vindt ergens in de wereld dan kan dat een effect hebben op de goudprijs. Als er ergens een oorlog uit breekt waarbij meerdere belangrijke landen betrokken zijn dan kan het goed gebeuren dat de goudkoers omhoog schiet. Als u een dergelijk verband hebt ontdekt dan kunt u dit vergelijken met de dag van vandaag om te zien of er zich een zelfde gebeurtenis af speelt of dreigt af te spelen. Dit kan een aanleiding zijn om goud aan te kopen of om juist nog even te wachten omdat de prijs van goud op dat moment niet aantrekkelijk is.
De goudprijs heeft een directe in vloed op de goudbaren prijs, deze wordt immers op het moment van aankoop van de goudbaren bepaald. Over het algemeen wordt op het moment dat u online goudbaren besteld, de koers van goud geraadpleegd en wordt de prijs die u in rekening gebracht wordt vastgezet. Als er na dit moment veranderingen van de prijs plaats vinden dan heeft dat geen invloed op de prijs die voor u vastgezet is. U moet echter wel opletten dat u over het algemeen een beperkte tijd hebt om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen. Als deze tijd overschreden wordt dan vervalt de voor u vastgestelde prijs en daarmee uw bestelling. Als u een nieuwe bestelling plaatst dan wordt ook opnieuw de prijs vastgesteld aan de hand van de goudkoers op dat moment. Houdt er dus altijd rekening mee dat zodra u online goudbaren koopt dat u deze ook op tijd kunt betalen. De goudkoers en goudbaren prijs kunnen anders wel eens minder gunstig voor u uit kunnen pakken waardoor u uw beleggingsdoel niet kan behalen.
Als u een jaar of wat geleden goud heeft aangekocht dan kunt u zich nu gelukkig prijzen. De koers van goud is het afgelopen decennium enorm omhoog geschoten en daar kunt veel winst mee behalen. Wat u echter moet bepalen is wat het beste moment is van verkoop van uw beleggingsgoud. Theoretisch gezien zou u dat moeten doen op het moment dat de goudprijs een absoluut maximum behaald alvorens weer te dalen. Dit klinkt heel logisch maar is natuurlijk op het moment dat u verkoop overweegt onmogelijk vast te stellen. Het beste kunt u voor uzelf bedenken wanneer de goudbaren prijs dusdanig is dat u vindt dat u voldoende winst gemaakt hebt. Afwachten kan natuurlijk ook maar aangezien de goudprijs fluctueert, weet u nooit of een ingezette daling ook echt door zet. U kunt slechts achteraf zien of uw beslissing de juiste was of niet.
Naast het feit dat u zich dus moet verdiepen in het aankopen van goud, is het verkopen van goud dus minstens zo belangrijk vanuit het oogpunt van beleggingen. Een grondige kennis van het verloop van de goudkoers is onontbeerlijk als u beleggingswinsten wilt behalen die de moeite waard zijn. Het is daarvoor nodig dat u niet alleen op de hoogte bent van de prijs van goud op dit moment, maar dat u ook voldoende inzicht hebt op de ontwikkeling van de goudprijs in de toekomst. Alleen dan zult u in staat zijn om uw beleggingen om te zetten in gouden bergen.